logo
logo
icon-arrow

nl

icon-arrow

Ons team bestaat uit mensen die gespecialiseerd zijn in hun vak.
Zij helpen u graag verder!

Product Manager

Claude Vandenberghe

Technical Manager

Ivo Musschoot

CEO

Dries Vangaever

Ons verhaal

Attec Intenational bvba (Attachment Technology) werd opgericht door José Verstraete en de broers Marc en Luc Vangaever in 1988. Dit eerder bescheiden begin betekende de start van een gestructureerde, gefocuste en toegewijde zakelijke sprong richting een snelgroeiend marktsegement: aanbouwdelen voor bouwmachines.

Oprichters: Luc Vangaever, José Verstraete & Marc Vangaever.

Deze visionairen begrepen al snel dat er bij alle merken een enorme vraag was naar compacte aanbouwdelen om werken uit te voeren in de bouw, tuinaanleg, landbouw, enz. De markt van compact bouwmaterieel stond volop in bloei in Europa en gespecialiseerde toepassingen schoten als paddenstoelen uit de grond. Het concept 'gereedschapshouder' zag het levenslicht. 

 

Marc Vangaever nam reeds het voortouw in de ontwikkeling van deze business met de uitvinding van de wereldberoemde veegborstel met opvangbak in 1984. Jaren later verkocht Vangaever zijn patenten aan Bobcat in de VS. Hierdoor werd de veegborstel wereldwijd het meest verkochte aanbouwdeel ooit.

Een demo van onze producten op een beurs in 1985.

Een demo van onze producten op een beurs in 1985.

Een demo van onze producten op een beurs in 1985.

Vandaag kan Attec trots zijn op een assortiment van meer dan 100 aanbouwdelen waarmee we alle markten bedienen vanuit onze product locatie in Markegem, België.Het verhaal van Attec als fabrikant van aanbouwdelen begint echter veel eerder dan in 1988.

Onze geschiedenis - Een aanhoudend succesverhaal!

1967

Het begon allemaal in 1967 met de oprichting van Vangaever N.V. door Marc Vangaever. De eenmanszaak voor smeed- en ijzerwerk, vooral gericht op de landbouwmarkt, was gevestigd in een schuur op de boerderij van zijn ouders, naast onze huidige productievestiging in Markegem.

Onze eerste werkplaats

1968

In 1968 begon Marc met de diversificatie van zijn bedrijf en begon met voedersystemen en silo's van het merk Chore-Time, vooral gebruikt in de pluimvee- en varkensindustrie. Later dat jaar kwamen zijn broer en de eerste werknemers ook in het bedrijf werken.

Landbouwbeurs in 1969

1975

Het was tijdens deze Chore-Time periode dat Marc Vangaever en José Verstraete, die district manager was bij Chore-Time, goede vrienden werden. In datzelfde jaar werd de huidige eigenaar en CEO van Attec, Dries Vangaever, geboren.

Marc & Dries (2 jaar oud) testen een graaflaadmachine.

1977

Toen Jose bij Bobcat kwam werken als District Salesmanager van de schrankladers in Europa (in de jaren 70 een concept dat zijn tijd ver vooruit was), ontdekte hij onmiddellijk dat Mark wel eens een ideale verdeler voor het Vlaamse deel van België zou kunnen zijn. Dit werd later inderdaad bewezen aan de hand van de verkoopcijfers en het aantal gewonnen prijzen.

1978

Omdat de levering van aanbouwdelen vanuit de VS lang duurde, werd gestart met de productie van de eerste bakken en grijpers in de fabriek in Markegem. Dit was het begin van een nieuw hoofdstuk, namelijk de productie van aanbouwdelen voor bouwmachines.

Eerste aardappelbakken.

Eerste mestvork

Aanbouwdelen voor alle merken

1979

De eerste voederbak voor schrankladers werd geproduceerd, nu nog steeds één van de populairste aanbouwdelen in de landbouw.

Eerste voederbak

Marc Vangaever aan het testen

Bieten voederen

1980

Marc begon te beseffen dat de aanbouwdelen bijdragen aan de verkoop van de machine. Hoe meer taken je ermee kunt uitvoeren, hoe hoger de productiviteit en hoe hoger het rendement dat uit de machine gehaald kan worden. Het concept 'toolcarrier' was geboren! Al snel werden er in de fabriek in Markegem aanbouwdelen op maat en op speciaal verzoek geproduceerd, zoals de kippenvanger en houder voor meerdere bloempotten. Deze aanbouwdelen bleken een toegevoegde waarde te vormen voor de machines wat leidde tot meer verkochte schrankladers in de landbouwsector.

Kippenvanger

Grondboor met meerdere boren

Grijpervorken

1981

De eerste aanbouwdelen voor andere merken werden geproduceerd in de fabriek. Onze troef, namelijk dat wij zo'n grote op maat gemaakte aanbouwdelen zo snel konden produceren werd zeer gewaardeerd in de sector. Om het even welke maat gevraagd werd, Vangaever kon het leveren. Tegenwoordig hebben we meer dan 2000 verschillende snelwisselstystemen en snelkoppelingen voor machines van alle merken, oud of nieuw.

1983

De eerste hydraulische sloophamers voor schrankladers werden getest. Toen moesten we nog een externe koeler monteren op de hydraulische sloophamer want de machines hadden nog niet voldoende koelcapaciteit. Het gevolg hiervan was dat vanaf dat moment veel machinefabrikanten beseften dat ze machines met meer hydraulisch vermogen en koeling moesten bouwen om te kunnen spreken van echte "toolcarriers".

Testen van de eerste hydraulische sloophamers

Externe oliekoeler

Foto 9c

1984

Marc kreeg het lumineuze idee om een veegborstel met opvangbak voor schrankladers te ontwikkelen toen hij zijn vrouw zag schoonmaken met een bezem en vuilblik. Een week later werd het werkend prototype getest en de veegborstel werd al snel één van de meest verkochte aanbouwdelen ter wereld.

Veegborstel met zijborstel

1985

Ontwikkeling van de eerste klem voor straatstenen. De patenten van deze toch zeer innovatieve steenklem werden verkocht aan een bedrijf maar het idee stierf een stille dood. Eind jaren 90 werd het concept opnieuw gelanceerd in Duitsland.

Klem voor straatstenen

Dries Vangaever test een hydraulische hamer

1989

Dries Vangaever begon zijn eerste vakantiejob in de assemblagelijn voor aanbouwdelen op 14-jarige leeftijd.

1990

Claude Vandenberghe, pas afgestudeerd, vervoegde het team als ontwerper en werd later gepromoveerd tot productmanager en hoofd engineering. Attec werd de enige importeur van Lowe booraandrijvingen en sleuvengravers voor het oostelijk deel van de wereld. De beste kwaliteit geproduceerd in de VS sinds 1971.

Marc test een Lowe sleuvengraver

Marc Vangaever, Richard Lowe en José

1992

Geert Van Lanckere begon zijn carrière bij Attec. Aanvankelijk als financieel manager en inkoopmanager, later werd hij gepromoveerd tot salesmanager. De patenten van de veegborstel met opvangbak werden verkocht aan Bobcat U.S.A.

1993

Eind jaren 80, begin jaren 90 waren bouwmachines booming business en de verkoop bij Attec vestigde al snel nieuwe records dankzij een uitbreiding van het aanbod en de distributie over heel Europa. In dat opzicht werd samen met Javier Corral Attec Espana opgericht om te voldoen aan de enorme vraag in die streek naar gespecialiseerde aanbouwdelen voor bouwmaterieel. Na het afronden van school, begon Dries Vangaever te werken in de serviceafdeling van Bobcat.  Hij was toen 18 jaar.

Willy Schotte en Dries Vangaever

1995

Ontwikkeling van de industriële veegmachine, vooral gericht op knikladers, verreikers en vorkheftrucks.

Foto 14

1998

In mei 1998, als gevolg van de toegenomen vraag naar bouwmachines, besloten de broers Vangaever om zich meer te richten op de Bobcat-machines en -aanbouwdelen en Attec zich volledig te laten concentreren op de aanbouwdelen buiten het Belgisch grondgebied. Het was een logische stap voorwaarts voor beide parijen om Attec de markt te laten betreden met Vangaever Construction als Leverancier, dus Jose Verstaete verworf alle aandelen van Attec.

 

Onder het leiderschap van Jose werd Attec een belangrijke innovatieve speler op de Europese aanbouwdelenmarkt. Wereldberoemde merken zijn ook vandaag de dag nog steeds trouw klant aan het merk Attec. Om het even wat er nodig was aan bouwmaterieel, Attec kan dit in orde brengen. Van gespecialiseerde aanbouwdelen zoals frezen, grondboren, sloophamers, enz. tot op maat gemaakte grondstoftoebehoren zoals bakken, borstels en grijpers en dit voor alle merken van schrankladers, graafmachines, knikladers en verreikers.

2001

Uitbreiding van het Attec hoofdkantoor in Dentergem, België.

2002

Jammer genoeg en veel te jong moesten we afscheid nemen van Jose Verstraete in September 2002. De voortzetting van Attec lag nu in de handen van zijn dochter Veerle.

2007

In mei 2007 was Marc Vangaever het slachtoffer van een vreselijk auto-ongeval en was genoodzaakt zich terug te trekken uit zijn dagelijkse activiteiten. In de jaren die volgden stond de familie voor ingrijpende reorganisaties in alle bedrijven.

2013

Nancy Steelandt wordt deel van het Attec-team als Logistiek en administratief manager.

2014

In oktober verwief Dries Vangaever 100% van de Attec-aandelen. Nieuwe markten werden aangeboord op basis van een sterk geloof in de Attec merknaam, personeel en vakkennis.

Mei 2015

Na een carrière van 22 jaar in de serviceafdeling van Bobcat verkocht Dries Vangaever zijn aandelen van het Bobcat-distribiteurschap onder Vangaever N.V. aan zijn oom en neef.

 

In dezelfde periode verwierf Dries Vangaever 100% van de constructieafdeling van Vangaever N.V. Dit omvat alle activa van de fabriek in Markegem, België. Als gevolg van de fusie tussen Attec en de constructieafdeling is Attec nu een fabrikant en niet langer een verdeler.

 

Kort daarna verhuisde Attec zijn hoofdkantoor en magazijn naar de bouwfabriek in Markegem, slechts 5 km verder.

Dries Vangaever Eigenaar / CEO Attec International bvba

Foto 15 b

Foto 15c

Deze strategische zet van de CEO, Dries Vangaever, was het begin van een nieuw hoofdstuk voor Attec. Attec bleef de klanten over de hele wereld bedienen met standaard- en op maat gemaakte aanbouwdelen onder het merk Attec. Deze verandering resulteerde in meer vertrouwen en opende heel wat nieuwe deuren in het Attec merk voor verdelers, producenten en eindgebruikers over heel Europa, het midden-Oosten en Afrika.

 

Vandaag is Attec trots op zijn assortiment van meer dan 100 aanbouwdelen waarmee alle markten bediend worden vanuit Markegem in België. Wij zijn klaar voor het volgende hoofdstuk in de succesvolle geschiedenis van Attec International en we blijven onze klanten bedienen met geavanceerde kwalitatieve producten en klantenondersteuning.

Vandaag

Ontwikkeling van een nieuwe lijn grijpers en vorken voor minder intensief gebruik op kleinere machines. Deze lijn 'standaard' -grijpers en -vorken is een aanvulling op onze bekende huidige modellen, die nu gekwalificeerd worden als 'zware toepassingen' -lijn. Op dze manier kunnen we beide gebruiksgroepen van dienst zijn, zowel de minder intensieve als de veeleisender.

 

  • Ontwikkeling van boomstronkfrezen voor laders en graafmachines.
  • Ontwikkeling van de vlakke maaier.
  • Ontwikkeling van de grondfrees voor laders.
  • Ontwikkeling van de sleuvengraafmachine in samenwerking met Lowe U.S.A.

ATTEC staat voor het vervullen van de behoeften van klanten. Dat is wat we doen sinds 1988 en dat is wat we zullen blijven doen op basis van onze jarenlange geschiedenis en praktische ervaring. Wij kunnen u garanderen dat wij de oplossing voor uw probleem hebben. 

 

Wij kijken al uit naar de volgende 30 jaar!

Download onze catalogus

Hieronder vindt u onze nieuwste catalogus en specifieke technische documentatie.

 

In geval van prijswijzigingen of productwijzigingen in de loop van het jaar, werken we zo snel mogelijk de elektronische versie van onze catalogus bij.

 

Alle prijzen zijn vrijblijvend en kunnen zonder voorafgaand bericht gewijzigd worden.